Videos

Έρχεται το Autolib’ στο Παρίσι. Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα είναι ήδη στην πόλη! (video)

Autolib' Cars Arc De TriompheΜετά την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος Vélib’ το Παρίσι ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις επόμενες εβδομάδες ένα ακόμα πιο φιλόδοξο πρόγραμμα υπό το όνομα Autolib’. Όπως ίσως υποψιάζεστε πρόκειται για ένα σύστημα που θα επιτρέπει την εύκολη ενοικίαση αυτοκινήτων (και μάλιστα ηλεκτρικών). Η λογική της υπηρεσίας θα είναι ίδια με εκείνη του Vélib’: παίρνεις το αυτοκινητάκι από όποιον σταθμό θέλεις, το αφήνεις σε όποιον σταθμό θέλεις. Και αν αυτό σας φαίνεται σαν ένα οραματικό σχέδιο που θα αργήσουμε να δουμε, σας πληροφορούμε ότι οι εργασίες βρίσκονται σε τέτοιο στάδιο που πριν το τέλος του 2011 θα ξεκινήσει η λειτουργία του…

Πριν από μερικές ημέρες έφτασαν τα πρώτα 66 Blue Car (αν και ασημί χρώματος) για τις πρώτες δοκιμές και τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου 2011 με δυναμικότητα τουλάχιστον 250 οχήματα. Κάθε μήνα θα προστίθενται στο στόλο περίπου 300 οχήματα αλλά και αντίστοιχοι σταθμοί. Ο στόχος είναι το καλοκαίρι του 2012 να κυκλοφορούν συνολικά 2.000 Blue Car. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή 1.100 συνολικά σταθμών παρκαρίσματος ως τα μέσα του 2012 στο Παρίσι αλλά και σε 46 δήμους της ευρύτερης περιοχής.
[Tο άρθρο συνεχίζεται μετά το video]

Τα αυτοκίνητα του Autolib’ σχεδιάστηκαν και συναρμολογήθηκαν ειδικά για το project από τον ιταλικό όμιλο Pininfarina για την εταιρία που ανέλαβε το project, τη Γαλλική Bolloré. Πρόκειται για τετραθέσια αυτοκίνητα πόλης, μικρών διαστάσεων. Έχουν αυτόματο κιβώτιο και κινούνται απολύτως αθόρυβα και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 130 χλμ. την ώρα με αυτονομία 250 χιλιομέτρων! Μάλιστα χρειάζονται μόλις 6,3’’ για να πιάσουν τα 60 χλμ. την ώρα. Τα Blue Car περιλαμβάνουν ραδιόφωνο, GPS που (μεταξύ άλλων) ενημερώνει τον οδηγό για τους πλησιέστερους ελεύθερους σταθμούς παρκαρίσματος.

Autolib' ParisΣε ότι αφορά τις χρεώσεις το Autolib’ έχει σχεδιάσει πακέτα για διαφορετικές κατηγορίες χρηστών. Η χρέωση θα γίνεται με ένα σταθερό ποσό – συνδρομή στο οποίο θα προστίθεται μια επιβάρυνση ανάλογα με το χρόνο χρήσης οχήματος. Οι συνδρομές είναι τριών ειδών: 24ωρη (10 ευρώ), εβδομαδιαία (15 ευρώ) κα ετήσια (144 ευρώ). Για την εγγραφή εκτός από τα χρήματα της συνδρομής, ο χρήστης θα πρέπει να παρουσιάσει δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα/διαβατήριο, πιστωτική κάρτα και μια μικρή εγγύηση.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο χρήστης μόνο με την πιστωτική του κάρτα θα μπορεί να παίρνει και να αφήνει οχήματα από όποιο σταθμό Autolib’ επιθυμεί. Η χρήση θα χρεώνεται κλιμακωτά και ανάλογα τη συνδρομή. Π.χ. για την εβδομαδιαία συνδρομή, ο χρήστης θα πληρώνει 7 Ευρώ για το πρώτο μισάωρο, 6 Ευρώ ια το δεύτερο μισάωρο και 8 Ευρώ για κάθε επόμενο μισάωρο. Όπως είναι προφανές από τις χρεώσεις, στην περίπτωση των τουριστών το Autolib’ απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που θέλουν να κάνουν σύντομες μετακινήσεις μέσα στην πόλη, χωρίς το άγχος της εύρεσης θέσης στάθμευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Autolib’ δημιουργήθηκε μέσα από μια συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το Φεβρουάριο του 2010 ξεκίνησε η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από έξι εταιρίες, το Δεκέμβριο του 2010 επιλέχθηκε η Bolloré και υπογράφηκε η σύμβαση και το Δεκέμβριο του 2011 ξεκινά η λειτουργιά του Autolib’. Όπως καταλαβαίνετε κάθε σύγκριση με την εγχώρια πραγματικότητα είναι τουλάχιστον θλιβερή.

Autolib' StationΟι 19 δήμοι που συμμετέχουν στο project έχουν επενδύσει συνολικά πάνω από 200 εκ. ευρώ για τα έργα υποδομής (κυρίως για τους χώρους στάθμευσης και τους σταθμούς επαναφόρτισης των μπαταριών). Η Bolloré έχει αναλάβει τα κόστη για τα οχήματα και την λειτουργία του Autolib’. Με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε η Bolloré πληρώνει στην «ένωση» των 19 δήμων 750 ευρώ τον μήνα για κάθε θέση στάθμευσης, και από εκεί και πέρα βάζει στην τσέπη όλα τα έσοδα.

Με βάση το business plan θα χρειαστεί περίπου 80.000 πελάτες ετησίως προκειμένου να κάνει απόσβεση περί το 2018. Εκτός λογαριασμού είναι τα περίπου 1,5 δισ. ευρώ που έχει δαπανήσει η εταιρία τα τελευταία 15 χρόνια για την ανάπτυξη των μπαταριών LMP, που είναι καλύτερες και ασφαλέστερες από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Βέβαια ως τώρα δεν έχουν λείψει και κάποιες αντιδράσεις από κατοίκους που ανησυχούν για τις θέσεις στάθμευσης που θα αφιερωθούν στα Blue Car, καθώς και από εταιρείες ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που φοβούνται αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεν έχουν λείψει οι ανησυχίες για πιθανά φαινόμενα βανδαλισμού των οχημάτων ενώ δεν λείπουν και τα παράπονα για τις καθυστερήσεις στα έργα δημιουργίας των σταθμών (ιδίως των μεγαλύτερων που θα έχουν και υπόγειες εγκαταστάσεις). Παρόλα αυτά ο δήμαρχος του Παρισιού παραμένει αισιόδοξος και στηρίζει το σχέδιο με πάθος.

http://www.youtube.com/watch?v=Zj7_cvxaasA

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πρακτικές λεπτομέρειες υπάρχει το επίσημο site του Autolib’ ενώ για τεχνικές και σχεδιαστικές λεπτομέρειες υπάρχει το site της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το εγχείρημα.

[photos: Autolib', faberNovel2009]

Ας Συζητησουμε

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Post a comment